как да се справим когато сме безработни

Когато сме безработни и се чувстваме като в бездънна яма нека не се отчайваме , а да преценим добре възможностите си и да използваме добре свободното си време за рестарт на живота си . Нека, докато сме безработни, да се занимаваме с повишаване на квалификацията си и да не губим самочувствието си.

Да не изпадаме в паника само защото сме безработни и че шансовете да ни наемат се намаляват непрекъснато.

Ето няколко стъпки, които ви делят от нова работа :

  • Повишете квалификацията си с курс.

Никога не спирайте да подобрявате своята компетентност. Учете. Това показва, че се отнасяте сериозно към вашето бъдеще . Освен това курсовете са една чудесна възможност да завържете нови познанства, а някое от тях може да излезе полезно и да ви се отвори възможност за работа. 61% от мениджърите препоръчват на анкетираните безработни да минат на курс за преквалификация или повишаване на квалификацията.

  • Приемете работа на временен договор.

Нищо не се знае, ако се справите в рамките на този временен договор, може и да ви предложат постоянна позиция. Няма какво да рискувате, а и освен това ще обогатите познанията и опита си.

  • Работете като доброволец.

Често компаниите се спират на определени хора, не само защото те имат нужната квалификация, но и защото показват характер. Когато се кандидатирате за определена длъжност и напишете в CV- то си, че сте поемал работа в различни доброволни каузи това ще направи добро впечатление на работодателя. Този факт показва, че у вас има желание за прогрес и не се отказвате лесно.

  • Започнете собствен бизнес.

Започването на собствен бизнес отнема време и пари. Ако ги имате – действайте! Докато се подготвяте, неусетно ще получите много знания в различни. Тук е идеалното поле да комбиниране квалификационен курс с нова идея .Дори да не ви потръгне като работодател-бизнесмен, винаги можете да се върнете назад и да започнете работа при някой друг. Може да изгубите определена сума пари, но със сигурност ще натрупате много нов опит.

начало

Leave a Reply

*

captcha *